PI1DHG goes Brandmeister

Sinds vanmorgen, woensdag 13 maart 2019, is de DMR-repeater PI1DHG in Den Haag niet langer verbonden met het DMR MARC-netwerk, maar is onderdeel geworden van het BrandMeister-netwerk.
Al langere tijd werd er regelmatig gevraagd waarom de DMR-repeater in Den Haag niet aan BrandMeister gekoppeld werd.
Wij waren van mening dat we beter diversiteit konden aanbieden dan meer van hetzelfde, maar ook omdat er al een DMR-repeater vanuit Delft actief is met toegang tot BrandMeister.
We moesten echter al langer constateren dat de activiteiten op de Haagsche DMR-repeater PI1DHG steeds schaarser werden, een trend die in algemene zin ook al waarneembaar was op het DMR MARC-netwerk.
Daarnaast hebben we sinds een klein jaar een multimode setup operationeel waarmee we de toegang tot het Motorola-netwerk zouden kunnen faciliteren.
Als gevolg hiervan hebben we nu de keuze gemaakt om het primaire DMR Motorola relais (PI1DHG) niet langer aan het MARC-netwerk te koppelen en hiermee aan de wens van de gebruikers tegemoet te komen.
Om de toegang tot het MARC-netwerk in de Haagsche regio niet te verliezen, zullen we dit zo snel mogelijk weer realiseren via het multimode relais PI1HGD. Meer informatie hierover volgt dus later.
Met de nu gemaakte keuze zijn wij ervan overtuigd de gebruikers in onze regio een nog breder scala aan mogelijkheden te bieden. Een win-win situatie dus.