Update AnyTone-codepluggen beschikbaar – versie 31 augustus 2022

De AnyTone D878UV {Plus} en D878UVII {Plus}-codepluggen hebben een update ontvangen. Vanaf vandaag zijn deze 31-08-2022-versies vanaf onze Codepluggen-pagina te downloaden.

Welke zaken zijn er ten opzichte van de vorige versie gewijzigd ?

  • 3 digitale APRS TG’s toegevoegd. Belangrijkste reden voor deze toevoeging, is dat je vanaf nu beschikt over alternatieve APRS destination ID’s mócht op enig moment de standaard ingestelde APRS TG onbereikbaar / out of service zijn. Door het selecteren van een van deze alternatieve APRS TG’s, wordt jouw GPS-positie tóch doorgegeven aan bijvoorbeeld APRS.fi. Aanvullen en/of wijzigen van het lijstje van (nu) vier APRS TG’s is mogelijk in de CPS, maar óók via het APRS-menu in de portofoon. Let op : de APRS-functie werkt natuurlijk alleen wanneer er sprake is van een GPS-Lock én je binnen het bereik bent van een BrandMeister-repeater of digipeater. Meer informatie over deze wijziging is te vinden in het instructiedocument dat ook op de Codepluggen-pagina staat.
  • 1 analoge APRS ‘transmission’-frequentie toegevoegd. Het betreft hier de APRS-frequentie van het International Space Station (ISS) : 145.825 MHz. De (nu) drie aanwezige analoge APRS-frequenties zijn via het menu in de portofoon te selecteren.
  • NS-zone toegevoegd. Middels de in deze zone opgenomen analoge NS-kanalen (rx-only !), is het o.a. mogelijk de gesprekken tussen de treinconducteur en de machinist te beluisteren. Er is een scanlist voorzien (te activeren m.b.v. PF1 Long).

Het instructiedocument is ook weer bijgewerkt en qua vormgeving deels herzien waardoor de leesbaarheid verbeterd is.

Veel experimenteerplezier met de nieuwe codepluggen !